Google Beoordelingen
4.7
Bel of app ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn vrijdag weer open vanaf: 08:00

Wij werken ook met alle plezier aan uw camper. Uit onze eigen ervaringen en uit de samenwerking met de NKC, weten we hoe belangrijk het is om uw camper in een betrouwbare staat te houden. Niemand wil tijdens de vakantie of op reis ergens ver van huis stranden.

Een camper wordt anders ingezet dan een personenauto of een gewone bedrijfswagen en vraagt zodoende ook aangepast onderhoud. Naast het feit dat uw camper een compleet huis op wielen is en vaak een fors gewicht kent, is er ook een verschil in rijgedrag. Het is voor een voertuig goed om regelmatig te rijden, wat natuurlijk onmogelijk is voor een camper die veel in de (winter)stalling staat.

Goede voorzorgsmaatregelen voor tijdens de winterstalling zijn een must. Evenals een goede check wanneer de camper uit zijn winterslaap wordt gehaald en bij wijze van spreken net wakker, gelijk een marathon moet lopen.

Onderhoudsbeurt auto

Voor personenauto’s geldt een vast interval voor het vervangen van bijvoorbeeld de motorolie en diverse filters, gebaseerd op gemiddeld intensief gebruik. Een camper wordt gedurende een korte periode intensief belast, terwijl het voertuig ’s winters stil staat. Reden om het onderhoud anders te benaderen.

Een onderhoudsbeurt begint met een onderhoudsinspectie. Bij die inspectie houden we rekening met de inzet van uw camper, de reizen die gepland staan en wordt dus preventief verder vooruit gekeken. De techniek van uw camper wordt met die blik volledig nagezien (uitgezonderd de techniek in het woongedeelte). Op die manier borgen we een betrouwbare inzet van uw reisgenoot. Zie voor onze werkwijze voor het op maat uitvoeren van onderhoudsbeurten.

Om u probleemloos van dienst te zijn beschikken we over een extra brede hefbrug waar uw camper gemakkelijk en zonder de spiegels in te klappen opgereden kan worden.

Camper stallen

Tijdens en na de winterstalling is het handig om vooraf op de volgende zaken te letten:

  • Ontkoppel de accu’s, zodat ze niet kunnen leeglopen
  • Voor stalling de bandenspanning verhogen of de camper op bokken zetten om vierkante banden te voorkomen
  • Gebruik de handrem niet maar een stopblok, zet de versnellingsbak in de vrij
  • Als het kan vriezen in de stalling, voorkom water in het koelsysteem en in de ruitensproeiervloeistof
  • Aftanken met premium (winter)brandstof, zeker diesels
  • Ruitenwissers van de ruit af, bijvoorbeeld door een kurk onder de arm te zetten

Camper en auto die in een winterstalling staan

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyOok tijdens de tweede lock-down, mogen wij u gewoon van dienst zijn. Op afspraak en op afstand.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.