Google Beoordelingen
4.7
Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Auto onderhoud op maat

Als revisiespecialist worden wij al jaren door onze klanten gevraagd, om na revisie van motor, versnellingsbak of brandstofsysteem ook het onderhoud te verzorgen.

De afgelopen 10 jaar zijn we uitgegroeid tot een volwaardig onderhoudsbedrijf. Ongeveer de helft van onze tijd voeren we onderhoud uit, maar we zijn natuurlijk ook nog steeds een revisie- en diagnosespecialist. Onderhoud is meer en meer maatwerk geworden. Waar vroeger “een kleine” en “een grote beurt” volstonden, gelden nu merkspecifieke onderhoudsprogramma’s. Zowel voor de vloeistoffen (olie, remvloeistof / remolie) als voor de filters (oliefilter, luchtfilter, interieurfilter, brandstoffilter) en de riemen (v-snaar, multieriem, distributieriem) en bougies gelden inspectie- en vervangingsintervallen per merk en per motor.

Downsizing auto

Er is bovendien al jaren een trend in autoland die bekend staat als ‘downsizing’. Hiermee wordt het kleiner en zo zuiniger maken van motoren bedoeld. Kleine motoren worden zo ver opgevoerd dat ze sterk genoeg zijn om auto’s aan te drijven die vroeger veel grotere motoren hadden. Motoren worden hierdoor zwaarder belast maar werken (doordat ze kleiner zijn) met veel minder olie en koelvloeistof, die dan ook nog langer moet blijven zitten. Bij sommige merken is het voorgeschreven onderhoudsinterval wel 40.000km!

Autofabrikanten hebben hiermee de grenzen van het technisch mogelijke opgezocht. Zelfs bij gerenommeerde motorenbouwers als Volkswagen en BMW is het standaard onderhoud niet meer voldoende om vroegtijdige slijtage of zelfs motorschade te voorkomen.

Onderhoudsbeurt auto

Om ervoor te zorgen dat defecten vroegtijdig worden gesignaleerd en zo pech en onverwachte kosten te voorkomen, adviseren wij om ten minste eens per jaar of 20.000km een onderhoudsbeurt uit te voeren. Door dat interval aan te houden verleng je de levensduur van een zogenaamde ‘downsizemotor’. Juist omdat we veel motorschades zien weten we ook wat er nodig is om die te voorkomen.

We maken geen onderscheid meer tussen een grote en kleine beurt maar kijken de auto elke keer helemaal na. Tijdens de onderhoudsinspectie brengen we de exacte onderhoudsbehoefte in kaart. De voertuiginspectie heeft een vaste prijs die afhankelijk is van de grootte van uw auto. De categorieën zijn net zoals bij huurauto’s ingedeeld (A, B, C, D en E). We beoordelen of onderdelen versleten zijn, of dat voor de volgende inspectie zullen zijn en kijken natuurlijk ook goed naar de voorschriften van de fabrikant. Uiteraard overleggen we die na de inspectie met u.

Zeker als er groter onderhoud of meer slijtage delen aan vervanging toe zijn, zoals remmen, de koppeling en of het vliegwiel, de distributie, is het praktisch en economisch om reparaties te combineren en samen met u vooruit te kijken naar het te verwachten onderhoud van de auto. Dat scheelt arbeidstijd en dus kosten!

In de praktijk zien we dat hiermee veel problemen voorkomen worden en dus per saldo kosten bespaard. Benieuwd naar deze aanpak? Maak een afspraak en kijk mee met onze monteurs, zij geven u graag advies!

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyOm besmetting met het coronavirus te voorkomen, bieden wij een ophaalservice voor uw auto aan. Kijk in het menu onder NIEUWS hoe dat werkt.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.