Google Beoordelingen
4.8
Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Distributieketting vervangen

In veel automotoren heeft de distributieketting plaats moeten maken voor de distributieriem. Fabrikanten van automotoren kiezen voor de distributieriem omdat deze goedkoper, compacter en geluidlozer is. De distributieketting heeft echter, zeker kostentechnisch, voordelen voor de eigenaar van de auto. Ten opzichte van de distributieriem heeft de distributieketting veel minder frequent onderhoud nodig.

 

Waarom distributieketting vervangen?

De distributieketting gaat langer mee dan de distributieriem, maar is zeker ook aan slijtage onderhevig. Met name de bij de distributieketting horende onderdelen, zoals de geleiders en de spanners hebben het zwaar te verduren.

Er is meestal geen door autofabikanten vastgesteld onderhoudsinterval voor de distributieketting. Een versleten distributie zult u dus zelf moeten laten vaststellen. Een goede indicatie voor een versleten distributieketting of geleiders is een licht gerammel en geratel aan de distributiezijde van de automotor. Afhankelijk van het gepleegde onderhoud kan ernstige slijtage al vanaf 100.000 tot 150.000 km optreden.
Heeft u twijfel of uw distributieketting versleten is?

Kom gerust langs, of neem contact op, dan luisteren we met u mee.

Een versleten distributieketting kan te lang worden, breken en soms verspringen. Als de distributieketting bij een draaiende motor verspringt of breekt, kan de schade aan de motor enorm zijn. Het is dus van het grootste belang dat u de auto tijdig laat repareren. Met name bij auto’s met een hoog vermogen en liefhebbersauto’s die veel kilometers maken (zoals bijvoorbeeld Volkswagen VR5 en VR6 en Mercedes motoren) heeft de distributieketting veel te verduren. Dan is preventieve vervanging bij de eerste aanwijzing op slijtage erg verstandig.

Hierboven ziet u een foto van de distributiekettingen van de Jaguar XKR met een V8 Supercharged motor. In de fotoreportages staat een voorbeeld van een distributieketting van een Mercedes 200 CDI. Na 330.000 kilometer was de distibutieketting bijna een hele schakel langer geworden. Daardoor was de timing van de motor verlopen.

Carrec Technocenter heeft veel ervaring in het vervangen van distributiekettingen. Bij de reparatie worden ook de geleiders en spanners vervangen. We hanteren een scherp werkplaatstarief, dus de prijs zal u aangenaam verrassen.

Interesse? Neem contact op, we bellen u graag terug.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyDe eerste 15 youngtimerrijders die klant worden dit jaar krijgen een gratis jaarabonnement op Youngtimer Magazine!
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.