Distributieriem vervangen Peugeot

Is het tijd om de distributieriem te vervangen van uw Peugeot? Laat de distributieriem van uw Peugeot dan op tijd vervangen. Als de distributieriem van uw Peugeot knapt of een paar tanden verspringt, kunt u met ernstige schade aan uw motor en zeer hoge kosten geconfronteerd worden. Dat weegt niet op tegen de kosten van de vervanging van de distributieriem.

Peugeot motortype

Extra informatie over de prijs van de vervanging van de distributieriem van de volgende motortypen:

Peugeot 1.6 hdi

Peugeot model

Extra informatie over modellen voor distributieriem vervangen Peugeot:

Peugeot 1007, Peugeot 106, Peugeot 107, Peugeot 2008, Peugeot 205, Peugeot 206, Peugeot 207, Peugeot 208, Peugeot 3008, Peugeot 306, Peugeot 307, Peugeot 308, Peugeot 309, Peugeot 4007, Peugeot 405, Peugeot 406, Peugeot 407, Peugeot 5008, Peugeot 508, Peugeot 605, Peugeot 607, Peugeot 806, Peugeot 807, Peugeot Expert, Peugeot Ion, Peugeot Partner

De distributieriem

De distributieriem van uw Peugeot zorgt voor de aandrijving van verschillende motoronderdelen, zoals de nokkenas. Het is een belangrijk onderdeel van uw motor.
De distributieriem slijt door gebruik, maar ook door ouderdom. De distributieriem kan dan breken, tanden verliezen of scheuren. Vandaar dat er zowel een interval in kilometers, als in maanden voor uw Peugeot wordt aangegeven. Door tijdige vervanging van de distributieriem kan ernstige schade aan uw Peugeot motor worden voorkomen.

Bij het vervangen van de distributieriem van uw Peugeot, wordt de gehele set, inclusief spanrollen en eventuele keerrollen vervangen.

De waterpomp

De waterpomp van uw Peugeot zorgt voor het rondpompen van de koelvloeistof in uw motor. De waterpomp slijt, net als alle draaiende delen, door het gebruik van uw Peugeot. Het is een belangrijk onderdeel voor de koeling van uw motor. Als de waterpomp uitvalt, wordt uw motor erg heet, of gaat koken. Dit kan eveneens tot ernstige schade aan uw Peugeot motor leiden.

Het vervangen van de waterpomp en (een deel van) de koelvloeistof van uw Peugeot wordt geadviseerd om gelijktijdig met de vervanging van de distributieriem te doen. Door de vervanging van de distributieriem en de waterpomp te combineren, spaart u dubbele reparatiekosten aan uw Peugeot uit.