Distributieriem vervangen Ford 1.6 tdci

Distributieriem en waterpomp vervangen voor uw Ford 1.6 tdci

U wilt dit onderhoud laten uitvoeren, omdat u op een veilige en verantwoorde manier door wilt kunnen rijden met uw Ford. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, klik dan hier of bel ons even. We zijn u graag van dienst!

Distributieriem vervangen Ford 1.6 tdci

Hieronder treft u de prijs voor het vervangen van de complete set voor de  distributieriem en de waterpomp van uw Ford 1.6 tdci. Indien u dat wenst, bieden wij u vervangend vervoer.

Merk Type Bouwperiode maand-jaar Prijs
incl. BTW
Vervang interval in km Vervang interval maanden
Ford Focus 9-2003 tot
9-2011
€ 480,00 240.000 km 120 mnd
Ford Focus C-max 9-2003 tot
9-2011
€ 565,00 240.000 km 120 mnd
Ford Fiesta 9-2004 tot
3-2010
€ 515,00 240.000 km 120 mnd
Ford Fusion 9-2004 tot
7-2010
€ 520,00 240.000 km 120 mnd

Staat uw model Ford er niet bij en wilt u toch een prijsopgave? Klik dan hier of bel ons even.

Daarom zijn wij Ford 1.6 tdci specialist.

Door ons wordt er, naast de werkzaamheden voor het vervangen van de distributieriem altijd al verder gekeken dan alleen naar de timing en de waterpomp. We kijken naar de bekende zwakke punten, de staat van de wagen en eventuele andere mankementen. Die wilt u als eigenaar kennen voor er wordt geïnvesteerd in de auto.
Bovendien weet u dan dat u weer met een gerust hart op pad kunt na de ingreep. Des te meer van belang is het dan dat er aan de Ford 1.6 tdci gewerkt wordt door een bedrijf dat deze motoren letterlijk van haver tot gort kent. Er vele heeft gerepareerd, gereviseerd of vervangen door een ruilmotor. En nog steeds dagelijks onderhoud pleegt aan deze blokken.

Een proefrit vooraf, waarin de motor volledig op bedrijfstemperatuur komt geeft veel informatie over de staat van de motor. Met alleen naar binnen rijden, ontdek je vrijwel niets als monteur. Vervolgens eens goed ruiken en luisteren onder de kap, of er sporen zijn van bijvoorbeeld lekkende verstuivers of andere zaken. Kortom, bij ons is uw Ford 1.6 tdci in goede handen. Zijn er signalen die duiden op problemen? Dan gaan we in overleg met u op zoek naar de oorzaak voor we aan de slag gaan en voordat er kosten voor onderhoud gemaakt worden.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, klik dan hier of bel ons even. We zijn u graag van dienst!

De distributieriem

De distributieriem van uw Ford zorgt voor de aandrijving van verschillende motoronderdelen, zoals de nokkenas. Het is een belangrijk onderdeel van uw motor.
De distributieriem slijt door gebruik, maar ook door ouderdom. De distributieriem kan dan breken, tanden verliezen of scheuren. Vandaar dat er zowel een interval in kilometers, als in maanden voor uw Ford wordt aangegeven. Door tijdige vervanging van de distributieriem kan ernstige schade aan uw Ford motor worden voorkomen.

Bij het vervangen van de distributieriem van uw Ford, wordt de gehele set, inclusief spanrollen en eventuele keerrollen vervangen.

De waterpomp

De waterpomp van uw Ford zorgt voor het rondpompen van de koelvloeistof in uw motor. De waterpomp slijt, net als alle draaiende delen, door het gebruik van uw Ford. Het is een belangrijk onderdeel voor de koeling van uw motor. Als de waterpomp uitvalt, wordt uw motor erg heet, of gaat koken. Dit kan eveneens tot ernstige schade aan uw Ford motor leiden.

Het vervangen van de waterpomp en (een deel van) de koelvloeistof van uw Ford wordt geadviseerd om gelijktijdig met de vervanging van de distributieriem te doen. Door de vervanging van de distributieriem en de waterpomp te combineren, spaart u dubbele reparatiekosten aan uw Ford uit.