Distributieriem vervangen Citroën

Is het tijd om de distributieriem te vervangen van uw Citroën? Laat de distributieriem van uw Citroën dan op tijd vervangen. Als de distributieriem van uw Citroën knapt of een paar tanden verspringt, kunt u met ernstige schade aan uw motor en zeer hoge kosten geconfronteerd worden. Dat weegt niet op tegen de kosten van de vervanging van de distributieriem.

Citroënmotortype

Extra informatie over de prijs van de vervanging van de distributieriem van de volgende motortypen:

Citroën 1.6 hdi

Citroën model

Extra informatie over modellen voor distributieriem vervangen Citroën:

Citroën AX, Citroën Berlingo, Citroën BX,Citroën C-Crosser, Citroën C-zero, Citroën C1, Citroën C2, Citroën C3, Citroën C3 Picasso, Citroën C4, Citroën C4 Aircross, Citroën C4 Picasso, Citroën C5, Citroën C6, Citroën C8, Citroën DS3, Citroën DS4, Citroën DS5, Citroën Evasion, Citroën Jumper, Citroën Jumpy, Citroën Saxo, Citroën Xantia, Citroën XM, Citroën Xsara, Citroën Xsara Picasso

De distributieriem

De distributieriem van uw Citroën zorgt voor de aandrijving van verschillende motoronderdelen, zoals de nokkenas. Het is een belangrijk onderdeel van uw motor.
De distributieriem slijt door gebruik, maar ook door ouderdom. De distributieriem kan dan breken, tanden verliezen of scheuren. Vandaar dat er zowel een interval in kilometers, als in maanden voor uw Citroën wordt aangegeven. Door tijdige vervanging van de distributieriem kan ernstige schade aan uw Citroën motor worden voorkomen.

Bij het vervangen van de distributieriem van uw Citroën, wordt de gehele set, inclusief spanrollen en eventuele keerrollen vervangen.

De waterpomp

De waterpomp van uw Citroën zorgt voor het rondpompen van de koelvloeistof in uw motor. De waterpomp slijt, net als alle draaiende delen, door het gebruik van uw Citroën. Het is een belangrijk onderdeel voor de koeling van uw motor. Als de waterpomp uitvalt, wordt uw motor erg heet, of gaat koken. Dit kan eveneens tot ernstige schade aan uw Citroën motor leiden.

Het vervangen van de waterpomp en (een deel van) de koelvloeistof van uw Citroën wordt geadviseerd om gelijktijdig met de vervanging van de distributieriem te doen. Door de vervanging van de distributieriem en de waterpomp te combineren, spaart u dubbele reparatiekosten aan uw Citroën uit.