Cilinderkop Jaguar V12

Revisie of Reparatie

Misschien vraagt u zich af, wat kost de revisie van mijn automotor?
Het juiste antwoord op die vraag moet zijn: dat is afhankelijk van de opdracht die u geeft!
Algemeen gesproken is revisie van een automotor echt wel iets anders dan een reparatie.

In de volksmond wordt er vaak gesproken over een “compleet gereviseerde motor”. Dat zou betekenen dat alle bewegende (slijtende) onderdelen van de automotor vervangen zijn door nieuwe en er een zogenaamde “nul-kilometer” motor is opgeleverd. In alle gevallen is het belangrijk om vast te stellen wat er precies bij deze revisie is gedaan.

Wat wordt er verstaan onder revisie?
Als bij een motor, na een breuk van de distibutie riem, nieuwe zuigers en nieuwe kleppen zijn geplaatst, misschien wel gelijk nieuwe cilinderbussen zijn geperst, is er dan sprake van motorrevisie? Of is het een deelrevisie of gewoon een (grote) reparatie? Ook op Wikipedia staat er maar weinig over revisie.
Uiteindelijk is het niet zo belangrijk of het nou een revisie of een reparatie is, het gaat er om precies te weten wat er aan de motor gedaan is en of u weer van de motor op aan kunt.

Wat verstaan wij onder reparatie van een motor?

motor revisieBij een reparatie is er meestal sprake van een concreet probleem. De auto kan nog wel te gebruiken zijn, maar het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Stel, u verzoekt ons dat probleem op te lossen.
Er wordt bij Carrec Technocenter eerst vastgesteld wat de oorzaak van het probleem is en dat wordt aangepakt. Doordat het motorblok wordt gedemonteerd wordt er soms aanvullende slijtage of een ander beginnend probleem vastgesteld. In overleg met u wordt dat dan ook aangepakt.
Daarmee is de motor gerepareerd en op een aantal punten weer zo goed als nieuw.

Wat verstaan wij onder revisie van een motor?

Bij een revisie hoeven er geen klachten over de motor te zijn, maar is bijvoorbeeld wel duidelijk dat het motorblok inmiddels vele kilometers heeft gemaakt en versleten is. Olie gebruik is daar een indicatie van.
Bij revisie wordt de motor uit elkaar gehaald en de onderdelen zorgvuldig gecontroleerd. Onderdelen die zijn versleten worden vervangen of worden weer “zo goed als nieuw” hersteld. Onderdelen waarvan bekend is dat die tegen het eind van hun levensduur zijn, kunnen preventief worden vervangen. Bijvoorbeeld de olie- of waterpomp, de koelslangen, de dynamo, delen van het brandstofsysteem en dergelijke.
Bij een revisie weet je meestal pas achteraf precies wat er moest worden vervangen en is de motor weer zo goed als nieuw. Uiteraard kan Carrec Technocenter een revisie van de motor voor u verzorgen.