Chiptuning

Lees meer over dit onderwerp in de speciale chiptuning en ecotuning sectie van onze site.

Souplesse en/of een lager brandstof verbruik

Carrec Technocenter is al jaren gespecialiseerd in het repareren en reviseren van motoren. Technisch gezien brengen wij kapotte of versleten onderdelen weer zo dicht mogelijk bij de toleranties van nieuwe. Het uitgangspunt is dan ook altijd om de kapotte of versleten onderdelen “zo goed als nieuw” te maken.

Alle auto’s bevatten een compromis

Voor een aantal klanten blijft er dan toch nog iets te wensen over. De fabrikant van een auto probeert met de karakteristiek ervan een zo groot mogelijk publiek tevreden te stellen. In feite wordt dus een compromis gesloten dat zo veel mogelijk berijders aanspreekt.

Terechte op/aanmerkingen bij een goed werkende auto

Een klant mag van ons verwachten dat als zijn of haar auto bij ons onder handen is genomen, er een goed merkbare verbetering heeft plaatsgevonden. “Zo goed als nieuw” is ook precies wat de klant van ons verwacht, een auto die weer net zo fijn rijdt als een nieuwe. Zodoende spreken wij vooraf zorgvuldig met een berijder door wat de klachten zijn en hoe de auto ervaren wordt om zo heel gericht en op basis van een sluitende diagnose aan de slag te gaan. In die gesprekken komen soms ook wensen van de berijder naar voren die niet met de problemen verband houden maar stomweg bij het “karakter” van de auto horen. Meestal zijn dit wensen over meer souplesse bij lage toerentallen of een lager brandstofverbruik.

De enige oplossing is maatwerk chiptuning

In een heel aantal gevallen kunnen wij ons goed vinden in de aanmerkingen die gemaakt worden. In die gevallen is maatwerk chiptuning de enige oplossing. Carrec Technocenter is dan ook verheugd over de samenwerking die zij is aangegaan met Digicar, een specialist in maatwerk chiptuning. Door deze samenwerking kunnen wij ook deze groep berijders tegemoet komen.

Chiptuning: optimaliseren en herprogrammeren

Kort gezegd is chiptuning het herschrijven en optimaliseren van het computerprogramma dat de motor bestuurt. Als een van de weinige aanbieders heeft Digicar de ontwikkeling van tuningfiles, het optimaliseren en herschrijven van originele data, geheel in eigen beheer. Vakkennis hierover is dus daadwerkelijk in het bedrijf aanwezig. Door die maatwerk werkwijze sluit de aanpassing perfect aan bij de originele software, wat borg staat voor een optimaal resultaat!

Hoe werkt chiptuning bij Carrec Technocenter

De auto wordt door Carrec Technocenter vooraf gecontroleerd op een aantal cruciale punten, waar nodig zullen wij reparatie of vervanging adviseren. Aanpassingen aan de software hebben namelijk weinig tot geen nut als niet alle componenten goed functioneren. Vervolgens worden de wensen van de berijder in kaart gebracht. Als we zeker weten dat we hier aan tegemoet kunnen komen en de auto de juiste basis is hiervoor, vragen wij Digicar de software van de auto aan te passen. Door de computer technologie die Carrec in huis heeft, kan de auto gewoon bij ons in huis blijven.

Na het aanpassen van de software wordt, zoals altijd, eerst proef gereden en een heel aantal cruciale motor management waarden gecontroleerd met onze diagnose apparatuur. Als de auto zich gedraagt zoals wij weten dat de berijder dit wenst, wordt de auto opgeleverd.

Bent u dus van mening dat uw auto “beter” kan of wilt u een lager brandstofverbruik? Wilt u meer weten over chiptuning? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord!