Chiptuning methodes

Om toegang te krijgen tot de ECU / het Motormanagementsysteem staan ons 3 methoden ter beschikking. Afhankelijk van de uitvoering van uw auto wordt de juiste toegepast.

Chiptuning: OBD

chiptuning-OBDOBD is een afkorting voor “On Board Diagnostic” en omschrijft een gestandaardiseerd systeem dat vanaf 2002 in alle auto’s aanwezig is. Bij dit systeem hoort een stekkeraansluiting in de auto die gebruikt kan worden om de auto uit te lezen voor bijvoorbeeld diagnose.

Bij OBD tuning word gebruik gemaakt van de stekkeraansluiting in de auto.

Chiptuning: BDM

chiptuning-BDMBDM is een afkorting voor “Background Debugging Mode” en staat voor een andere methode om contact te maken met de ECU / het motorregelapparaat. Bijna alle computers hebben buiten de normale aansluitingen om ook een mogelijkheid om vanaf de binnenzijde contact te maken (zie foto hiernaast).

BDM tuning wordt toegepast in de gevallen waarbij programmeren via de OBD-aansluiting niet mogelijk is.

Chiptuning: Toolbox

chiptuning-toolboxDe laatste methode die toegepast kan worden voor chiptuning is die van de toolbox. Bij deze methode word gebruik gemaakt van de originele stekkeraansluiting op de ECU / het motorregelapparaat.

Door op de juiste pennen op de computer een speciale stekker aan te sluiten (zie foto) kan Carrec Technocenter de software uitlezen en aanpassen.

Wilt u nog meer weten? Wacht dan niet en stuur via deze link een e-mail over chiptuning.