Stoptober: laat uw dieselauto stoppen met roken!

Carrec Technocenter is weer gestart met de campagne tegen het roken van auto’s.

De Stoppen met roken campagne was in December 2010 een succes! De doelstelling is om problemen met verbrandingsmotoren in een vroeg stadium te ondervangen en zo verdere schade te voorkomen. In het kader van de stoppen met roken akties rond “Stoptober” doen wij graag ook nu weer een duit in het zakje tegen het roken! Deze keer richten wij ons specifiek op de dieselmotoren.

Een zwart rokende dieselauto heeft vrijwel altijd een (verbrandings)probleem. Een overschot aan diesel of een tekort aan lucht veroorzaakt zwart roken van de motor. De voordelen van een goed lopende auto zijn duidelijk; hogere prestaties, lager verbruik, het voorkomt extra slijtage, is beter voor het milieu en minder kans op pech.

StoppenMetRoken2014

Zwarte rook
Problemen met dieselsystemen blijken allereerst door een stijging van het brandstof gebruik. Dus ook als uw auto nog niet rookt maar wel meer brandstof nodig heeft dan vroeger om dezelfde prestaties te bereiken is het goed om langs te komen voor een diagnose. “Braakt de motor al pluimen zwarte rook uit” als u gas geeft, is het probleem al in een verder stadium gevorderd.

Een motor waarvan het brandstofsysteem onder de maat presteert heeft een verhoogd risico op motorschade en is onnodig vervuilend voor het milieu. Bovendien scheelt een optimaal presterende motor in het brandstofverbruik en dus in de portemonnee.

Andere signalen van een minder of slecht presterend brandstofsysteem zijn; moeilijk aanslaan van de motor, ernstig roken bij koude start of bij belasting van de motor, verlies van souplesse of vermogen en een verhoogd brandstof verbruik.

Veel van deze signalen ontstaan geleidelijk en in het dagelijks gebruik van de auto valt dit niet altijd direct op. Zodoende is vaak het roken van de motor wat naast het stijgen van het verbruik het eerst opvalt. Dit is ook goed te zien in deze donkere dagen, in de koplampen van uw achterliggers.

Met deze campagne bieden wij een ieder die hiervoor een afspraak bij ons maakt in de maand Stoptober 2014 tegen gereduceerd tarief een diagnose aan voor €125,- inclusief BTW.

Wij maken een proefrit met de wagen en lezen het motormanagementsysteem vooraf en achteraf uit met ons diagnose apparaat, we doen een rookgastest om het inlaatsysteem op lekkages te controleren en besteden na de proefrit ongeveer een uur aan het doen van tests en of metingen. En dat met een korting van ruim 30%!

Uit onze praktijk van vele jaren diagnose stellen blijkt dat we hiermee het leeuwendeel van de problemen boven tafel krijgen en u een goed onderbouwd reparatie advies kunnen geven, inclusief een kostenspecificatie en een indicatie van de risico’s voor uw motor.

Gun uw dieselauto een gezond leven, wees zuinig op uw portemonnee en draag bij aan een schoner milieu, kom langs bij Carrec Technocenter en stop met roken!